Ιστορία του Πολιτισμού


Η απόκτηση ανθρωπιστικής παιδείας Η δημιουργία υποδομής για την κατανόηση μαθημάτων των επόμενων ετών Η μαθητεία στην επιστημονική έρευνα.


Στόχοι Μαθήματος

Μετά από την επιτυχή περάτωση της περιόδου μάθησης του συγκεκριμένου μαθήματος ο φοιτητής ή η φοιτήτρια θα: ·         έχει αποκτήσει γενικές γνώσεις σχετικά με την εξέλιξη του Πολιτισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα. ·         έχει αποκτήσει ευρύτερη ανθρωπιστική παιδεία, ·         θα έχει καλλιεργήσει την κριτική του σκέψη και θα έχει αναπτύξει την αισθητική του.  


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Κανένα


Περιεχόμενα

Εισαγωγή: H έννοια του Πολιτισμού. Στοιχεία, Mορφολογία, Φορείς και Παράγοντες του Πολιτισμού. H εποχή του Λίθου. Oι πρώτοι Πολιτισμοί. O Aρχαίος Eλληνικός Πολιτισμός. O Pωμαϊκός Πολιτισμός. O Πολιτισμός του Bυζαντίου. O Ισλαμικός Πολιτισμός. O Πολιτισμός της Μεσαιωνικής Δύσης. Αναγέννηση. O Πολιτισμός του 17ου αιώνα. O Πολιτισμός του 18ου αιώνα. O Πολιτισμός του 19ου αιώνα. O Πολιτισμός του 20ού αιώνα. Πολιτισμοί της Ασίας, Αμερικής, Αφρικής και Ωκεανίας. H σύγχρονη συνάντηση των Πολιτισμών.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη
Τμήμα: Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας
Ίδρυμα: Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Θεματική Περιοχή: Ιστορία και Αρχαιολογία
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ