Εισαγωγή στην Πληροφορική


Εισαγωγή στις βασικές έννοιες της Επιστήμης Υπολογιστών, στα επιμέρους θεματικά της πεδία, με αναγωγή των θεωριών της Επιστήμης υπολογιστών στη σύγχρονη πραγματικότητα και ταυτόχρονα κατανόηση και αξιοποίηση της χρήσης της τεχνολογίας στην καθημερινότητα.


Στόχοι Μαθήματος

Να αποκτήσει ο φοιτητής όλες τις γνώσεις που θα του επιτρέπουν: να κατανοήσει τις βασικές έννοιες της Επιστήμης Υπολογιστών, να κατανοήσει την χρησιμότητα των επιμέρους θεματικών της πεδίων, να προβληματιστεί σε κοινωνικά θέματα, να προετοιμαστεί για τις τεχνολογίες που δεν υπάρχουν ακόμα, να γνωρίζει τις κύριες έννοιες δημοσίευσης περιεχομένου στο Διαδίκτυο, τον τρόπο λειτουργίας της γλώσσας HTML και να μπορεί να παράγει απλές ιστοσελίδες. να προσεγγίσει τις βάσεις δεδομένων ως αφηρημένα εργαλεία. Ο φοιτητής θα πρέπει να είναι σε θέση να:  Αναγνωρίζει τα διαφορετικά λειτουργικά συστήματα  Επιλέγει κατάλληλα αποθηκευτικά μέσα  Κατανοεί και υπολογίζει μεγέθη δυαδικών μονάδων μέτρησης Γνωρίζει την χρησιμότητα και διασύνδεση των εσωτερικών δομών ενός υπολογιστή Γνωρίζει την εργασία που επιτελεί ένα λειτουργικό σύστημα Γνωρίζει τα είδη των δικτύων και πρωτοκόλλων, τη βασική χρήση του διαδικτύου και τα θέματα ασφαλείας που ανακύπτουν. Αντιλαμβάνεται την πολυπλοκότητα και τη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων λογισμικού Αντιλαμβάνεται τη σημασία της εξόρυξης δεδομένων για τον εντοπισμό κρυμμένων μοτίβων μέσα σε όγκο δεδομένων. Κατανοεί τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της τεχνητής νοημοσύνης, τις εφαρμογές της καθώς και τα κοινωνικά θέματα και τις προκλήσεις που προκύπτουν από τη χρήση της.  


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Κανένα  


Περιεχόμενα

Ιστορική αναδρομή και υπόβαθρο Ψηφιοποίηση, αναπαράσταση και αποθήκευση δεδομένων Λειτουργικά συστήματα Δικτύωση και Διαδίκτυο Τεχνολογία λογισμικού Βάσεις δεδομένων Τεχνητή νοήμοσύνη Ηθικά και κοινωνικά ζητήματα          

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Δημοσθένης Πασχαλίδης
Τμήμα: Τμήμα Ιερατικών Σπουδών
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Υπολογιστών, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ