Διδακτική της καλαθοσφαίρισης ΙΙ


Το μάθημα περιλαμβάνει την εκπαίδευση των φοιτητών/τριών στη διδασκαλία για την αμυντική ατομική τεχνική, τη μερική τακτική και την ομαδική τακτική του αθλήματος - μαθήματος για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της διδασκαλίας του μαθήματος τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Στόχοι Μαθήματος

Τη διδασκαλία της Καλαθοσφαίρισης στα πλαίσια της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την επιστημονική έρευνα σε όλα τα επίπεδα της φυσικής και αθλητικής δραστηριότητας, την καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλήματος, την προπονητική της Καλαθοσφαίρισης για την βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης, τη μηχανική ανάλυση της κίνησης στην Καλαθοσφαίριση, την επίβλεψη προγραμμάτων άσκησης για την προαγωγή της υγείας, τη σωματική, πνευματική, ψυχολογική, κοινωνική και ηθική ανάπτυξη του πληθυσμού, μέσω της Καλαθοσφαίριση, την άσκηση στους χώρους εργασίας, την καλλιέργεια υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα.


Περιεχόμενα

Άμυνα σε παίκτη χωρίς μπάλα. Άμυνα στον κεντρικό παίκτη. Επιθετική συνεργασία 2 και 3 παικτών. Αμυντική συνεργασία 2 και 3 παικτών. Ομαδική άμυνα man to man. Ομαδική επίθεση man to man. Ομαδική άμυνα ζώνη. Ομαδική επίθεση στην ζώνη. Καταστάσεις αιφνιδιασμού και αιφνιδιασμός. Διοργάνωση αγώνων. Η διδασκαλία της καλαθοσφαίρισης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η διδασκαλία της καλαθοσφαίρισης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ετήσιος προγραμματισμός. 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Χρήστος Γαλαζούλας
Τμήμα: Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ίδρυμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Φυσικής Αγωγής και Ποιότητας Ζωής
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ