Χριστιανική Φιλοσοφία


Εισαγωγή σε θέματα που θίγει η χριστιανική φιλοσοφία, όπως η εκ του μη όντος δημιουργία, η τρεπτότητα των όντων, η σχέση θέλησης και δύναμης, η ελευθερία του ανθρώπου, το πρόβλημα του κακού, η δυνατότητα σωτηρίας και τελείωσης των πάντων.


Στόχοι Μαθήματος

Προτείνεται λεκτική περιγραφή που να περιλαμβάνει τα εξής: Αντικειμενικοί Στόχοι του μαθήματος είναι η γνώση των βασικών αρχών και διακρίσεων της χριστιανικής φιλοσοφίας. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο εκπαιδευόμενος αναμένεται να γνωρίζει και να κατανοεί τις σημαντικές διαφορές που παρουσιάζει η χριστιανική φιλοσοφία σε σχέση με την ελληνική φιλοσοφία, ώστε να μπορεί να διακρίνει μεταξύ ορθόδοξων και αιρετικών απόψεων που αφορούν την έννοια της δημιουργίας, της ελευθερίας, της καταξίωσης της ύλης και της τελείωσης των δημιουργημάτων.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα


Περιεχόμενα

α) Η έννοια της χριστιανικής φιλοσοφίας                 β) Συνάντηση χριστιανισμού-φιλοσοφίας                 γ) Περίοδος ακμής της χριστιανικής φιλοσοφίας                 δ) Η εκ του μη όντος δημιουργία                 ε) Τελείωση των πάντων                 στ) Προορισμός και αυτεξούσιο

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Μαρία Καράμπελια
Τμήμα: Ιερατικών Σπουδών
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Άλλο Επιστημονικό Υπο-Πεδίο
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ