Αντιρρυπαντική Τεχνολογία Αέριων Χημικών Ρύπων


Το μάθημα «Αντιρρυπαντική Τεχνολογία Αέριων Χημικών Ρύπων», επιδιώκει την κατανόηση και πρακτική εξοικείωση του φοιτητή όσον αφορά το σχεδιασμό διαφόρων μονάδων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αέριων χημικών ρύπων. Στη διδακτέα ύλη περιλαμβάνονται: Προσρόφηση Αερίων, Απορρόφηση Αερίων, Θερμική Μετάκαυση, Καταλυτική Μετάκαυση, Απομάκρυνση SO2, Απομάκρυνση ΝΟx. Τα μαθήματα παρέχουν στους φοιτητές το θεωρητικό υπόβαθρο για την κατανόηση των αρχών λειτουργίας, της μεθοδολογίας και του σχεδιασμού των τεχνολογιών αυτών. Ουσιαστικός στόχος είναι η ενημέρωση και εξοικείωση των φοιτητών με τις βασικές διεργασίες και τεχνολογίες αιχμής, τις οποίες πρόκειται να αντιμετωπίσουν μελλοντικά στο περιβάλλον εργασίας τους.


Στόχοι Μαθήματος

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, ο φοιτητής θα πρέπει να:   Είναι σε θέση να αντιμετωπίζει προβλήματα ελέγχου της αέριας ρύπανσης με το σχεδιασμό κατάλληλων μονάδων αντιρρύπανσης (μεμονωμένων ή σε συνδυασμό), Αξιολογεί και να βελτιστοποιεί τη λειτουργία υφιστάμενων μονάδων, Είναι σε θέση να προχωρήσει σε δειγματοληψία και προσδιορισμό της συγκέντρωσης των O2, CO2,CO, SO2 και NOx, από σταθερές πηγές, σύμφωνα με τα κατάλληλα πρότυπα, Έχει την ικανότητα σύνταξης τεχνικών εκθέσεων, Έχει ενεργή συμμετοχή σε ομαδική εργασία.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υφίστανται προαπαιτούμενα


Περιεχόμενα

Θεωρία Μαθήματος Περιγραφή μαθήματος – Βασικές Έννοιες Ιδιότητες Αερίων και Ατμών Προσρόφηση Αερίων Χημικές διεργασίες – Χημικοί Αντιδραστήρες Θερμικοί μετακαυστήρες Καταλυτικοί μετακαυστήρες Απορρόφηση Αερίων Έλεγχος των οξειδίων του θείου (SOx) Έλεγχος των οξειδίων του αζώτου (NOx)   Εργαστήριο Περιγραφή εργαστηρίου Βασικές Έννοιες Ιδιότητες Αερίων και Ατμών Προσρόφηση Αερίων Χημικές διεργασίες – Χημικοί Αντιδραστήρες Θερμικοί μετακαυστήρες Καταλυτικοί μετακαυστήρες Απορρόφηση Αερίων Έλεγχος των οξειδίων του θείου (SOx) Έλεγχος των οξειδίων του αζώτου (NOx) Επίδειξη πειραματικών μονάδων Επίδειξη δειγματολήπτη FTIR για δειγματοληψία σε σημειακές πηγές

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Μαρία Γούλα
Τμήμα: Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος & Μηχανικών Αντιρρύπανσης
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Μηχανική Περιβάλλοντος
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ