Διοίκηση Αθλητισμού και Αναψυχής


Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές/τριες στη Διοίκηση Αθλητισμού Αναψυχής. Θα γίνει αναλυτική αναφορά στις διαφορετικές προσεγγίσεις που σχετίζονται με τον ορισμό, τη φύση και την οριοθέτηση της Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχή. Έμφαση θα δοθεί στη μελέτη και ανάλυση της αγοράς του αθλητισμού και της αναψυχής και των προϊόντων / υπηρεσιών τους. Τέλος, θα γίνουν παρουσιάσεις των βασικών λειτουργιών του μάνατζμεντ στον αθλητισμό.


Στόχοι Μαθήματος

Η σύγκριση διαφορετικών ορισμών και προσεγγίσεων της Διοίκησης Αθλητισμού και Αθλητισμού. Η αναγνώριση της Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής ως χώρου για την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών της ειδικότητας. Η κατανόηση του χώρου και της πολυπλοκότητας της αγοράς του αθλητισμού και της αναψυχής στην Ελλάδα. Η αναγνώριση του ρόλου και των ικανοτήτων που χρειάζονται τα διοικητικά στελέχη του αθλητισμού και της αναψυχής για την αποτελεσματική άσκηση της εργασίας τους. Η ανάλυση της οργάνωσης και της δομής του ελληνικού αθλητισμού. Η γνώση των βασικών λειτουργιών του μάνατζμεντ στον αθλητισμό


Προαπαιτούμενες Γνώσεις


Περιεχόμενα

Εισαγωγή στη διοίκηση Αθλητισμού και Αναψυχής Επαγγελματική σταδιοδρομία Σχεδιασμός – Προγραμματισμός Η λειτουργία της οργάνωσης Παρακίνηση Ηγεσία Η λειτουργία της στελέχωσης Η λειτουργία του ελέγχου Αθλητικό Μάρκετινγκ Αθλητικός οργανισμός Δεν υπάρχουν.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Νικόλαος Θεοδωράκης
Τμήμα: Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ίδρυμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Θεματική Περιοχή: Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ