Ποιότητα Λογισμικού


Το μάθημα ασχολείται με την ποιότητα λογισμικού με έμφαση στον έλεγχο του λογισμικού και τα σχετικά με αυτόν θέματα καθώς και τις μετρικές ποιότητας του λογισμικού.


Στόχοι Μαθήματος

Ο στόχος είναι η διασφάλιση ποιότητας του λογισμικού μέσω ελέγχου μονάδων, λειτουργικών ελέγχων και ελέγχων απόδοσης καθώς και η διασφάλιση της ευκολίας συντήρησης και εξέλιξης του λογισμικού με τη χρήση μετρικών ποιότητας λογισμικού. • Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι σπουδαστές θα πρέπει να είναι σε θέση να: 1. Να μπορούν να διενεργήσουνε ελέγχους μονάδων λογισμικού. 2. Να διαπιστώσουν την ποιότητα του ελέγχου μονάδων μέσω κριτηρίων κάλυψης ελέγχων 3. Να χρησιμοποιήσουν πλαστά αντικείμενα κατά τον έλεγχο μονάδων 4. Να πραγματοποιήσουν ελέγχους απόδοσης 5. Να πραγματοποιήσουν λειτουργικούς ελέγχους 6. Να υπολογίσουν και να αξιολογήσουν μετρικές ποιότητας λογισμικού. 7. Να χρησιμοποιήσουν αυτοματοποιημένα εργαλεία ανοιχτού λογισμικού για όλα τα παραπάνω.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Οι φοιτητές πρέπει να έχουν μια εισαγωγική γνώση στον προγραμματισμό Η/Υ.


Περιεχόμενα

Εισαγωγή στο JUnit, Παραμετρικοί Έλεγχοι στο JUnit, Σουίτες Ελέγχων, Παράδειγμα Ελέγχου, Σειρά Εκτέλεσης Μεθόδων των Περιπτώσεων Ελέγχων, Μέτρηση της Κάλυψης των Ελέγχων, Πλαστά Αντικείμενα και η χρήση τους σε ελέγχους, Έλεγχος Απόδοσης με το JMeter, Έλεγχος Λειτουργιών με το Apache JMeter, Μετρικές Ποιότητας Κώδικα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Γεώργιος Κακαρόντζας
Τμήμα: Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
Ίδρυμα: ΤΕΙ Θεσσαλίας
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Υπολογιστών, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ