Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων


Έννοια και χαρακτηριστικά των οικονομικών οργανισμών, οικονομικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις, οι λειτουργίες της επιχείρησης, οργανωτική δομή και διάρθρωση, οργάνωση συντελεστών παραγωγής, οργάνωση λειτουργιών, οι λειτουργίες του μάνατζμεντ, οργάνωση και διεύθυνση, ο ανθρώπινος παράγοντας, ανάλυση έργων, σχηματισμός τμημάτων, ανάθεση αρμοδιοτήτων, αναδιοργάνωση.


Στόχοι Μαθήματος

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, ο φοιτητής θα πρέπει να: Έχει γνώση των βασικών εννοιών – λειτουργιών και η εφαρμογή τους στους οργανισμούς. Κατανόηση των λειτουργικών διαδικασιών των διαφόρων τμημάτων ενός οργανισμού. Αποκτήσει εισαγωγικές γνώσεις αναφορικά με τις αρχές και τη μεθοδολογία διοίκησης των επιχειρήσεων. Να είναι σε θέση να εξετάζει και να αναλύει την παρούσα κατάσταση μίας επιχείρησης. Να προτείνει ουσιώδεις αλλαγές στις επιχειρήσεις που μελετώνται.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υφίστανται προαπαιτούμενα μαθήματα.  


Περιεχόμενα

Βασικές έννοιες, λειτουργίες, διακρίσεις οργανισμών, η επιχείρηση και το περιβάλλον της Οργάνωση και Μάνατζμεντ Προγραμματισμός Λήψη αποφάσεων Θεμελιώδεις αρχές οργάνωσης Ανάθεση δραστηριοτήτων Στελέχωση Παρακίνηση, διαχείριση αλλαγών Έλεγχος Ηγεσία Νέες προκλήσεις και θέματα διοίκησης επιχειρήσεων (κοινωνική ευθύνη, εταιρική διακυβέρνηση, επιχειρηματική ηθική)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Θεμιστοκλής Λαζαρίδης
Τμήμα: Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ