Προηγµένα Υπολογιστικά Συστήµατα: Τεχνικές Βελτιστοποίησης Κώδικα για Πολυεπεξεργαστικές Αρχιτεκτονικές


Καλωσορίσατε στο μάθημα "Προηγμένα Υπολογιστικά Συστήματα: Τεχνικές Βελτιστοποίησης Κώδικα για Πολυεπεξεργαστικές Αρχιτεκτονικές". Το μάθημα αυτό έχει σκοπό τη μελέτη των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών των σύγχρονων επεξεργαστών και την αποδοτική αξιοποίησή τους από τον κώδικα που εκτελείται σε αυτές. Μελετώνται όλες οι γνωστές τεχνικές βελτιστοποίησης κώδικα για την επιτάχυνση της εκτέλεσης των πιο χρονοβόρων τμημάτων, καθώς και εκμετάλλευση του παραλληλισμού που μπορεί να βρεθεί σε διάφορα σημεία των προγραμμάτων. Διδάσκεται στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Στόχοι Μαθήματος

Το μάθημα αυτό έχει σκοπό τη μελέτη των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών των σύγχρονων επεξεργαστών και την αποδοτική αξιοποίησή τους από τον κώδικα που εκτελείται σε αυτούς. Μελετώνται όλες οι γνωστές τεχνικές βελτιστοποίησης κώδικα για την επιτάχυνση της εκτέλεσης των πιο χρονοβόρων τμημάτων, καθώς και εκμετάλλευση του παραλληλισμού που μπορεί να βρεθεί σε διάφορα σημεία των προγραμμάτων.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Η πληροφορία δεν είναι διαθέσιμη.


Περιεχόμενα

Σύγχρονοι Επεξεργαστές: Πολυνηματικοί, Υπερβαθμωτοί, Πολλαπλών Πυρήνων. Ιεραρχίες Αρχιτεκτονικών Κρυφών Μνημών. Τεχνικές Βελτιστοποίησης Κώδικα: Ανάλυση Εξαρτήσεων, Μετασχηματισμοί επαναληπτικών Βρόχων, πρόβλεψη διακλάδωσης, μετασχηματισμοί δεδομένων. Βελτιστοποίηση τοπικότητας αναφοράς σε κρυφές μνήμες για τη μείωση των αστοχιών (cache & TLB misses). Πολυνηματικός Προγραμματισμός για συστήματα πολλαπλών πυρήνων & πολλαπλών επεξεργαστών.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Μεταπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Νεκτάριος Κοζύρης
Τμήμα: Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
Ίδρυμα: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Θεματική Περιοχή: Άλλο Επιστημονικό Υπο-Πεδίο
Άδεια Χρήσης: CC - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ