Προγραμματισμός Η/Υ ΙΙ (Θεωρία)


Στα πλαίσια της θεωρίας, επιχειρείται είναι η κατανόηση των θεμελιωδών αρχών των λειτουργικών συστημάτων. Ειδικότερα, αναλύονται οι βασικές αρχές και έννοιές τους. Μελετάται η δομή ενός λειτουργικού συστήματος και τα βασικά ζητήματα που διέπουν το σχεδιασμό, την αναπαράσταση, τη διαχείριση τη δρομολόγηση και το συγχρονισμό των διεργασιών. Ακόμη, εξετάζεται η διαχείριση της κύριας και της δευτερεύουσας μνήμης, τα συστήματα αρχείων, καθώς επίσης και ζητήματα σχετικά με είσοδο-έξοδο και αδιέξοδα διεργασιών. Τέλος, γίνεται μία επισκόπηση των δημοφιλέστερων λειτουργικών συστημάτων Unix, Linux και Windows.


Στόχοι Μαθήματος

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, ο φοιτητής θα πρέπει να: Να κατανοήσει τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τα λειτουργικά συστήματα Να κατανοήσει τα βασικά ζητήματα που διέπουν τις διεργασίες, την κύρια και τη δευτερεύουσα μνήμη, τα συστήματα αρχείων, καθώς επίσης και θέματα σχετικά με είσοδο-έξοδο σε ένα υπολογιστικό σύστημα.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν  ήδη παρακολουθήσει τα μαθήματα «Εργαλεία Πληροφορικής» και «Προγραμματισμός Η/Υ 1»


Περιεχόμενα

Περίγραμμα Θεωρίας Βασικές αρχές Λειτουργικών Συστημάτων Διεργασίες Διαχείριση Κύριας και Δευτερεύουσας Μνήμης Ζητήματα Εισόδου-Εξόδου Συστήματα Αρχείων Αδιέξοδα Διεργασιών

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Γεώργιος Φραγκούλης
Τμήμα: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Μηχανικού Η/Υ και Ηλεκτρονικού Μηχανικού
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ