Βιομηχανικά Συστήματα Ελέγχου


Σκοπός του συγκεκριμένου μαθήματος είναι η παροχή προς τον φοιτητή μιας εμπεριστατωμένης εισαγωγής στην θεωρία και στις εφαρμογές των Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου με έμφαση στην ανάλυση.


Στόχοι Μαθήματος

Προτείνεται λεκτική περιγραφή που να περιλαμβάνει τα εξής: Οι σπουδαστές με το τέλος του εξαμήνου θα έχουν πάρει βασικές θεωρητικές και εργαστηριακές γνώσεις πάνω στα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου (ΣΑΕ). Θα έχουν αντιληφθεί τη βασική δομή και το τρόπο λειτουργίας ενός ΣΑΕ. Θα έχουν αντιληφθεί τη σπουδαιότητα της συνάρτησης μεταφοράς στη μελέτη των συστημάτων. Θα είναι σε θέση να κάνουν απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς στο πεδίο του χρόνου και της συχνότητας ώστε να υπολογίζουν θεωρητικά την έξοδο συγκεκριμένων συστημάτων ή τη συνάρτηση μεταφοράς τους. Θα είναι σε θέση να ελέγξουν την ευστάθεια απλών ΣΑΕ . Θα είναι σε θέση να προτείνουν τον κατάλληλο μικροελεγκτή ή (PLC) προγραμματιζόμενο λογικό ελεγκτή σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υπάρχουν


Περιεχόμενα

ΘΕΩΡΙΑ Έννοια και πρακτικά παραδείγματα αυτοματισμών. Συστήματα κλειστού και ανοικτού βρόγχου. Διαγράμματα ροής σήματος και λειτουργικά. Επίλυση συστημάτων με αριθμητικές τεχνικές. Συστατικές μονάδες, σχεδίαση και σύνθεση ηλεκτροπνευματικών και ηλεκτροϋδραυλικών αυτοματισμών. Συστατικές μονάδες ηλεκτρονικών αυτοματισμών. Κλασική ανάλυση Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου. Χρήση μικροεπεξεργαστών και μικροϋπολογιστών και PLC. Σύνθετοι αυτοματισμοί. Εργαστήριο Σχεδίαση και σύνθεση ηλεκτρικών , πνευματικών και υδραυλικών αυτοματισμών. Ασκήσεις στη χρήση πρακτικών αυτοματισμών

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Κωνσταντίνος Γαύρος
Τμήμα: Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Επιστήμες Μηχανολόγου Μηχανικού
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ