Τεχνική ψιμυθίωσης Θεαμάτων (Ε)


Το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος θα περιλαμβάνει την εξάσκηση των σπουδαστών στη χρήση και την τοποθέτηση υλικών που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός (θεατρικής, κινηματογραφικής, τηλεοπτικής, φωτογραφικής ψιμυθίωσης). Εφαρμογή τεχνοτροπιών ψιμυθίωσης που αφορούν παλαιότερες και σύγχρονες εποχές. Εφαρμογή τεχνοτροπιών σχετικά με τη μορφοποίηση χαρακτηριστικών σύμφωνα με την ανάγκες ενός θεατρικού, κινηματογραφικού, τηλεοπτικού έργου ή διαφήμισης και φωτογράφισης. Εφαρμογή μεθοδολογιών ψιμυθίωσης που χρησιμοποιούνται σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο για λαογραφικούς ή θεατρικούς σκοπούς. Εφαρμογή τεχνικών για ψιμυθίωση σώματος. Εφαρμογή τεχνικών Αερογράφου για ψιμυθίωση σώματος και προσώπου. Εξάσκηση στη δημιουργία μίας νέας εικόνας σε περιπτώσεις εγκαυμάτων ή παραμορφώσεων και δερματοπαθειών από διάφορες αιτίες.


Στόχοι Μαθήματος

Μετά το τέλος της εξάμηνης εκπαίδευσης στο μάθημα οι φοιτητές θα είναι σε θέση: Να γνωρίζουν τα διαφορετικά είδη μακιγιάζ θεαμάτων και να μπορούν να τα εφαρμόσουν.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν είναι διαθέσιμα


Περιεχόμενα

Αρχαίο αιγυπτιακό μακιγιάζ Αρχαιοελληνικό μακιγιάζ Μακιγιάζ ασπρόμαυρης φωτογραφίας και φιλμ Μακιγιάζ έγχρωμης φωτογραφίας και φιλμ Bodypainting Μακιγιάζ σύγχρονου μπαλέτου Μακιγιάζ κινέζικης όπερας και ιαπωνικού θεάτρου Μακιγιάζ κούκλας Ψηφιδωτό Μακιγιάζ ΄20 και ΄30

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Ευθυμία Μικελάτου
Τμήμα: Τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας
Ίδρυμα: ΤΕΙ Αθήνας
Θεματική Περιοχή: Επαγγέλματα Υγείας
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ