Ποσοτικές Μέθοδοι στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΙI


Εισαγωγικό μάθημα που αποσκοπεί στις βασικές γνώσεις διαμόρφωσης προτύπων (υποδειγμάτων) επιχειρησιακής έρευνας (αποθεμάτων, δυναμικού προγραμματισμού, δικτυωτής ανάλυσης κ.ά.) για την αντιμετώπιση προβλημάτων διοικητικού και οικονομικού χαρακτήρα και την εκμάθηση των μεθόδων επίλυσης.


Στόχοι Μαθήματος

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής / τρια θα είναι σε θέση να: Έχει βασική γνώση για τη φύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της επιχειρησιακής έρευνας και τα είδη προτύπων που αυτή χρησιμοποιεί για την λήψη ορθολογικών αποφάσεων σε βασικές κατηγορίες προβλημάτων της διοίκησης οργανωμένων συστημάτων. Πραγματοποιεί προβλέψεις με απλές μεθόδους χρονολογικών σειρών. Διατυπώνει υποδείγματα αποθεμάτων, δικτυωτής ανάλυσης, δυναμικού προγραμματισμού, ουρών αναμονής κ.ά με βάση συγκεκριμένα παραδείγματα προβλημάτων. Επιλύει προβλήματα των παραπάνω κατηγοριών με τη χρήση Η/Υ. Γνωρίζει στοιχεία λήψης αποφάσεων σε απλά προβλήματα με τεχνικές προσομοίωσης


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Δεν υφίστανται προαπαιτούμενα μαθήματα.


Περιεχόμενα

Eισαγωγή. Διαχείριση αποθεμάτων. Πρότυπο της οικονομικής ποσότητας παραγγελίας με εκπτώσεις. Πρότυπο της οικοικονομικής ποσότητας παραγωγής. Ανάλυση ABC και μονοσταδιακά πρότυπα. Στοχαστικά πρότυπα. Πρότυπο του σταθερού χρόνου. Προβλέψεις της ζήτησης. Γραφήματα και εφαρμογές. Δέντρα. Προγραμματισμός Έργων. Πιθανολογικά Δίκτυα. Γραφήματα και εφαρμογές. Προβλέψεις. PERT, CPM.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΙΩΤΙΔΗΣ
Τμήμα: Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Θεματική Περιοχή: Άλλο Επιστημονικό Υπο-Πεδίο
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ