Θεσμοί των Ευρωπαϊκών Λαών ΙI 19ος-20ος αιώνας


Διεθνές δίκαιο των Κονκορδάτων μεταξύ της Αγίας Έδρας και Κρατών. Δίκαιο εκκλησιαστικών συμβάσεων μεταξύ κυβερνήσεων και κρατών.


Στόχοι Μαθήματος

Ο εκπαιδευόμενος: Να γνωρίζει τις πηγές ανεύρεσης των κονκορδάτων και εκκλησιαστικών συμβάσεων. Να κατανοεί την ερμηνεία των κονκορδάτων και εκκλησιαστικών συμβάσεων με βάση τις μεθόδους ερμηνείας του  δικαίου. Να μπορεί να συντάξει κονκορδάτο  της Ελλάδος με την Αγία Έδρα. Να μπορεί να συντάξει  εκκλησιαστικές συμβάσεις μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και Θρησκευμάτων.  


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Προαπαιτούμενες γνώσεις ιδίως Εκκλησιαστικού Δικαίου, Διεθνούς Δικαίου και Διοικητικού Δικαίου.  


Περιεχόμενα

Έννοια και χαρακτηριστικά  γνωρίσματα των κονκορδάτων και των εκκλησιαστικών συμβάσεων. Ερμηνεία της Θεμελιώδους Συμφωνίας μεταξύ της  Αγίας Έδρας και του Κράτους του Ισραήλ του 1993. Ερμηνεία της Συμφωνίας για τη Νομική Προσωπικότητα μεταξύ της Αγίας Έδρας και του Κράτους του Ισραήλ του 1997. Συμφωνία της Αγίας Έδρας και της Ιταλικής Δημοκρατίας του 1984. Συμφωνίες της Ιταλικής Κυβέρνησης με 11 Θρησκεύματα. Ερμηνεία της Συμφωνίας μεταξύ της Ιταλικής Κυβέρνησης και της Ιταλικής Ινδουϊστικής Ένωσης του 2007. Ερμηνεία της Συμφωνίας μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Δημοκρατίας της Κροατίας για τις νομικές υποθέσεις του 1996. 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Μεταπτυχιακό

(A+)


Εκπαιδευτές: Κυριάκος Κυριαζόπουλος
Τμήμα: Νομικής
Ίδρυμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Θεματική Περιοχή: Νομική Επιστήμη - Δίκαιο
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Παρόμοια Διανομή

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ