Μετασυλλεκτικοί χειρισμοί γεωργικών προϊόντων


Σκοπός του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι σπουδαστές τις βασικές αρχές της μετασυλλεκτικής τεχνολογίας των οπωροκηπευτικών. Επιπλέον να μάθουν τις αιτίες για την δημιουργία απωλειών κατά τη μετασυλλεκτική περίοδο και να εμβαθύνουν στα μορφολογικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά των οπωροκηπευτικών και τις τις αλλαγές στο μεταβολισμό τους μετά τη συγκομιδή. Τέλος να γνωρίσουν τον έλεγχο της ποιότητας των οπωροκηπευτικών καθώς και τους τρόπους με τους οποίους η ποιότητα μπορεί να διατηρηθεί κατά την αποθήκευση.


Στόχοι Μαθήματος

Σκοπός του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι σπουδαστές τις βασικές αρχές της μετασυλλεκτικής τεχνολογίας των οπωροκηπευτικών. Επιπλέον να μάθουν τις αιτίες για την δημιουργία απωλειών κατά τη μετασυλλεκτική περίοδο και να εμβαθύνουν στα μορφολογικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά των οπωροκηπευτικών και τις τις αλλαγές στο μεταβολισμό τους μετά τη συγκομιδή. Τέλος να γνωρίσουν τον έλεγχο της ποιότητας των οπωροκηπευτικών καθώς και τους τρόπους με τους οποίους η ποιότητα μπορεί να διατηρηθεί κατά την αποθήκευση.


Προαπαιτούμενες Γνώσεις

Χωρίς προαπαιτούμενα


Περιεχόμενα

1) Σισαγωγικές έννοιες 2) Αναπνοή κατά την αποθήκευση 3) Ποιότητα, 4) Συντήρηση οπωροκηπευτικών 5) Συντήρηση σπόρων 6) Διαπνοή - μέτρηση υδατικής κατάστασης 7) Ψυκτικοί θάλαμοι 8) Ψυχρομετρία 9) Ψυχρομετρικά όργανα 10) Ελεγχόμενη ατμόσφαιρα 11) Τεχνητός αερισμός 12) Αιθυλένιο

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Βαθμίδα:

Τύπος:

Προπτυχιακό

(A-)


Εκπαιδευτές: Χρυσούλα Παπαιωάννου
Τμήμα: Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Ίδρυμα: ΤΕΙ Θεσσαλίας
Θεματική Περιοχή: Άλλες Γεωργικές Επιστήμες
Άδεια Χρήσης: CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Επισκεφτείτε το μάθημα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ