Βρέθηκαν 52 μαθήματα
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
social sciences  subject

Επιχειρησιακές Επικοινωνίες  

Γεώργιος Ασπρίδης - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Ο σκοπός στις οργανώσεις είναι η ανάπτυξη των σχέσεων που βασίζονται στην επικοινωνία τόσο σε κάθετο όσο και σε οριζόντιο επίπεδο. Η επικοινωνία είναι η διαδικασία με την οποία ένας πομπός μεταβιβάζει σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες σε κάποιον δέκτη, με σκοπό να ενεργήσει πάνω του με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκαλέσει μια σειρά ενεργειών, οι οποίες θα επηρεάσουν την τελική του συμπεριφορά. Η επικοινωνία στις επιχειρήσεις είναι χρήσιμη, γιατί με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατό να ανατεθούν καθήκοντα από τους προϊστάμενους στους υφιστάμενους ώστε να μεταλαμπαδευτεί η οργανωσιακή κουλτούρα. Οι υφιστάμενοι γνωρίζουν ποια είναι η απόδοσή τους και ποια θα είναι η επιβράβευσή τους, πώς θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση και κατά συνέπεια η ανάπτυξη των στελεχών, ενώ ο προϊστάμενος γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα ώστε να δημιουργηθεί καλό κλίμα και συνεργατικότητα. Σκοπός του μαθήματος είναι η παρουσίαση των βασικών εννοιών για την επιχειρηματική επικοινωνία και τη συνεισφορά της στη στρατηγική διοίκηση μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού.

natural sciences subject

Προγραμματισμός Εφαρμογών Διαδικτύου

Φώτης Κόκκορας - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Το μάθημα αφορά σε τεχνολογίες και διαδικασίες ανάπτυξης εφαρμογών στον Παγκόσμιο Ιστό (Word Wide Web - WWW). Δίνεται έμφαση σε βέλτιστες πρακτικές και λύσεις βασισμένες σε σύγχρονες τεχνολογίες.

social sciences  subject

Φορολογική Λογιστική ΙΙ (Φ.Π.Α)

Γεώργιος Παπαγεωργίου - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Σκοπός του μαθήματος είναι να γνωρίσουν και να κατανοήσουν οι σπουδαστές τις βασικές διατάξεις της νομοθεσίας σχετικά με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α) καθώς επίσης και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επιβολή του στην Ελλάδα.

social sciences  subject

Ανάλυση και Ενοποίηση Οικονομικών Καταστάσεων

Ευδοκία Τσιφόρα - Προπτυχιακό - (A+)
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Το μάθημα περιλαμβάνει ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων

natural sciences subject

Προγραμματισμός Η/Υ

Ηλίας Σάββας - Προπτυχιακό - (A+)
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., ΤΕΙ Θεσσαλίας

Το μάθημα περιλαμβάνει την πλήρη εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού C και ταυτόχρονα την αλγοριθμική επίλυση απλών προβλημάτων και υλοποίησή στην C.

natural sciences subject

Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός Ι

Νικόλαος Λιόλιος - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., ΤΕΙ Θεσσαλίας

Το μάθημα περιλαμβάνει την πλήρη εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού Java.

natural sciences subject

Ενσωματωμένα Συστήματα

Νικόλαος Πετρέλλης - Προπτυχιακό - (A+)
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., ΤΕΙ Θεσσαλίας

Αρχιτεκτονική και Σχεδίαση ενσωματωμένων συστημάτων, Συ-σχεδίαση (Co-design) επιμερισμός λειτουργιών σε Υλικό και Λογισμικό και συν-εξομοίωση αυτών (HW/SW partitioning and co-simulation), συστήματα ενός ολοκληρωμένου κυκλώματος (προδιαγραφές διαστάσεων, κόστους, κατανάλωσης κλπ), συστήματα πραγματικού χρόνου, μικροελεγκτές και περιφερειακά κυκλώματα αυτών (σειριακές/παράλληλες θύρες, χρονομετρητές, ελεγκτές διακοπών κλπ), εξελιγμένα περιφερειακά κυκλώματα (Ethernet MAC, USB, PCI-bus)

social sciences  subject

Διαχείριση Κινδύνου

Βασιλική Καζαντζή - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεωv, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Στα πλαίσια του μαθήματος αυτού γίνεται η παρουσίαση ενός σημαντικού επιστημονικού πεδίου της Διοικητικής επιστήμης, τη Διοίκηση Λειτουργιών που βρίσκει όλο και πιο εκτεταμένο φάσμα εφαρμογών στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, αφού αφορά όλες τις σύγχρονες λειτουργίες που απαιτούνται για τη δημιουργία προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών από κάθε είδος οργανισμού, είτε αυτός είναι μεγάλος είτε μικρός, είτε είναι βιομηχανία είτε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών και διαχείρισης έργων, είτε είναι κερδοσκοπική είτε όχι. Η Διοίκηση των Λειτουργιών αυτών αποτελεί πρόκληση στη σημερινή εποχή των έντονων κοινωνικοοικονομικών αλλαγών. Οι ποικίλες τεχνολογικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, η αυξανόμενη παγκοσμιοποίηση, οι σύνθετες απαιτήσεις στη διαχείριση της πληροφορίας και της γνώσης, καθώς και η εντεινόμενη σημασία της κοινωνικής υπευθυνότητας φέρουν τους διαχειριστές λειτουργιών στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών διερεύνησης των ζητημάτων αυτών και εύρεσης λύσεων, τόσο σε λειτουργικό και τακτικό επίπεδο, όσο και στα πλαίσια της συνεισφοράς των λειτουργιών αυτών στους στρατηγικούς στόχους του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα ο σκοπός του μαθήματος συνίσταται στην κατανόηση και εμπέδωση των εννοιών, μεθόδων, εργαλείων, πρακτικών και τεχνικών που αφορούν στη Διοίκηση Λειτουργιών ενός παραγωγικού συστήματος, καθώς και της εφαρμογής αυτών σε ένα ευρύτερο φάσμα επιχειρησιακών διαδικασιών (όπως στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και διεργασιών, διαχείριση αποθεμάτων, διερεύνηση αναγκών παραγωγικής δυναμικότητας, κ.α.). Έμφαση δίνεται στις λειτουργικές και διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στους οργανισμούς και επιβάλλουν προσπάθειες για ολιστική, εννοιολογικά και στρατηγικά προσανατολισμένη αντιμετώπιση των λειτουργικών ζητημάτων.

natural sciences subject

Δομές Δεδομένων και Αρχεία

Ηλίας Σάββας - Προπτυχιακό - (A+)
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., ΤΕΙ Θεσσαλίας

Το μάθημα περιλαμβάνει την εκμάθηση δομών δεδομένων καθώς επίσης και την διαχείριση αρχείων (υλοποίησή στην C).

agricultural sciences subject

Μετασυλλεκτικοί χειρισμοί γεωργικών προϊόντων

Χρυσούλα Παπαιωάννου - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Σκοπός του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι σπουδαστές τις βασικές αρχές της μετασυλλεκτικής τεχνολογίας των οπωροκηπευτικών. Επιπλέον να μάθουν τις αιτίες για την δημιουργία απωλειών κατά τη μετασυλλεκτική περίοδο και να εμβαθύνουν στα μορφολογικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά των οπωροκηπευτικών και τις τις αλλαγές στο μεταβολισμό τους μετά τη συγκομιδή. Τέλος να γνωρίσουν τον έλεγχο της ποιότητας των οπωροκηπευτικών καθώς και τους τρόπους με τους οποίους η ποιότητα μπορεί να διατηρηθεί κατά την αποθήκευση.