Βρέθηκαν 52 μαθήματα
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
natural sciences subject

Αρχιτεκτονική Η/Υ ΙΙ

Νίκος Πετρέλλης - Προπτυχιακό - (A+)
Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Το μάθημα περιλαμβάνει την εκμάθηση βασικών και προχωρημένων θεμάτων Αρχιτεκτονικής Ηλ. Υπολογιστών με έμφαση στη δομή μονοπύρηνων και πολυπύρηνων επεξεργαστών και στην αρχιτεκτονική των διαφόρων επιπέδων μνήμης (κρυφή και κύρια μνήμη). Στα πλαίσια των Ασκήσεων Πράξης οι φοιτητές διδάσκονται την γλώσσα περιγραφής υλικού VHDL

social sciences  subject

Φορολογική Λογιστική ΙΙ (Φ.Π.Α)

Γεώργιος Παπαγεωργίου - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Σκοπός του μαθήματος είναι να γνωρίσουν και να κατανοήσουν οι σπουδαστές τις βασικές διατάξεις της νομοθεσίας σχετικά με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α) καθώς επίσης και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επιβολή του στην Ελλάδα.

engineering subject

Μηχανολογικό Σχέδιο ΙΙ

Βασίλειος Ιακωβάκης - Προπτυχιακό - (A+)
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Το μάθημα περιλαμβάνει την εκμάθηση χρήσης του AutoCAD στην σχεδίαση και την παρουσίαση και σχεδίαση των κυριότερων στοιχείων μηχανών

agricultural sciences subject

Τεχνολογία Πρασίνου

Παναγιώτης Βύρλας - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων., ΤΕΙ Θεσσαλίας

Τα χαρακτηριστικά του χλοοτάπητα και τα κριτήρια επιλογής του. Οι προϋποθέσεις εγκατάστασης και η σπορά. Η διαδικασία εγκατάστασης έτοιμου χλοοτάπητα. Η συντήρηση του χλοοτάπητα και η βελτίωσή του.

social sciences  subject

Διαχείριση Κινδύνου

Βασιλική Καζαντζή - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεωv, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Στα πλαίσια του μαθήματος αυτού γίνεται η παρουσίαση ενός σημαντικού επιστημονικού πεδίου της Διοικητικής επιστήμης, τη Διοίκηση Λειτουργιών που βρίσκει όλο και πιο εκτεταμένο φάσμα εφαρμογών στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, αφού αφορά όλες τις σύγχρονες λειτουργίες που απαιτούνται για τη δημιουργία προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών από κάθε είδος οργανισμού, είτε αυτός είναι μεγάλος είτε μικρός, είτε είναι βιομηχανία είτε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών και διαχείρισης έργων, είτε είναι κερδοσκοπική είτε όχι. Η Διοίκηση των Λειτουργιών αυτών αποτελεί πρόκληση στη σημερινή εποχή των έντονων κοινωνικοοικονομικών αλλαγών. Οι ποικίλες τεχνολογικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, η αυξανόμενη παγκοσμιοποίηση, οι σύνθετες απαιτήσεις στη διαχείριση της πληροφορίας και της γνώσης, καθώς και η εντεινόμενη σημασία της κοινωνικής υπευθυνότητας φέρουν τους διαχειριστές λειτουργιών στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών διερεύνησης των ζητημάτων αυτών και εύρεσης λύσεων, τόσο σε λειτουργικό και τακτικό επίπεδο, όσο και στα πλαίσια της συνεισφοράς των λειτουργιών αυτών στους στρατηγικούς στόχους του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα ο σκοπός του μαθήματος συνίσταται στην κατανόηση και εμπέδωση των εννοιών, μεθόδων, εργαλείων, πρακτικών και τεχνικών που αφορούν στη Διοίκηση Λειτουργιών ενός παραγωγικού συστήματος, καθώς και της εφαρμογής αυτών σε ένα ευρύτερο φάσμα επιχειρησιακών διαδικασιών (όπως στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και διεργασιών, διαχείριση αποθεμάτων, διερεύνηση αναγκών παραγωγικής δυναμικότητας, κ.α.). Έμφαση δίνεται στις λειτουργικές και διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στους οργανισμούς και επιβάλλουν προσπάθειες για ολιστική, εννοιολογικά και στρατηγικά προσανατολισμένη αντιμετώπιση των λειτουργικών ζητημάτων.

natural sciences subject

Ψηφιακά Συστήματα

Κωνσταντίνος Χαϊκάλης - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., ΤΕΙ Θεσσαλίας

 Άλγεβρα Boole και κυκλώματα διακοπτών. Δυαδικές πράξεις, ορισμός της Άλγεβρας Boole, λογικές πύλες.  Συνδυαστική λογική. Μορφές λογικών συναρτήσεων. Σύνθεση ψηφιακών συνδυαστικών κυκλωμάτων. Απλοποίηση λογικών κυκλωμάτων με την μέθοδο του χάρτη Karnaugh. Προβλήματα λειτουργίας ψηφιακών συνδυαστικών κυκλωμάτων.  Στοιχεία υλοποίησης ψηφιακών κυκλωμάτων και οικογένειες ηλεκτρονικών πυλών και ολοκληρωμένων.  Ακολουθιακή λογική. Βασικά δομικά στοιχεία ακολουθιακής λογικής (flip-flop) Υλοποίηση flip-flop. Μετατροπές flip-flop. Προβλήματα κυκλωμάτων που χρησιμοποιούν flip-flop. Εφαρμογές ακολουθιακής λογικής: Καταχωρητές, μετρητές, ολισθητές και μνήμες. Σχεδιασμός ακολουθιακών λογικών κυκλωμάτων: Διαγράμματα καταστάσεων, πίνακες διέγερσης, σχεδίαση.  Παραδείγματα σχεδιασμού σύνθετων κυκλωμάτων συνδυαστικής και ακολουθιακής λογικής.

natural sciences subject

Ποιότητα Λογισμικού

Γεώργιος Κακαρόντζας - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., ΤΕΙ Θεσσαλίας

Το μάθημα ασχολείται με την ποιότητα λογισμικού με έμφαση στον έλεγχο του λογισμικού και τα σχετικά με αυτόν θέματα καθώς και τις μετρικές ποιότητας του λογισμικού.

natural sciences subject

Τεχνολογία Λογισμικού

Γεώργιος Κακαρόντζας - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., ΤΕΙ Θεσσαλίας

Το μάθημα περιλαμβάνει τα θέματα της ανάλυσης και σχεδίασης λογισμικού με τη UML. Επιπλέον καλύπτει μεθοδολογίες ανάπτυξης λογισμικού όπως η Iconix, πρότυπα ανάθεσης αρμοδιοτήτων σε αντικείμενα, σχεδιαστικά πρότυπα καθώς και εισαγωγικά στοιχεία αρχιτεκτονικής λογισμικού.

medicine science health professions subject

Μικροβιολογία Τροφίμων I

Ιωάννης Γιαβάσης - Προπτυχιακό - (A+)
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Το μάθημα περιλαμβάνει τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τη Μικροβιολογία Τροφίμων, την περιγραφή των σημαντικότερων γενών και ειδών των αλλοιογόνων και παθογόνων μικροοργανισμών των τροφίμων, τα αίτια, τα αποτελέσματα και τις μεθόδους πρόληψης μικροβιολογικών αλλοιώσεων και τροφολοιμόξεων/τροφοτοξινώσεων

agricultural sciences subject

Μετασυλλεκτικοί χειρισμοί γεωργικών προϊόντων

Χρυσούλα Παπαιωάννου - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Σκοπός του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι σπουδαστές τις βασικές αρχές της μετασυλλεκτικής τεχνολογίας των οπωροκηπευτικών. Επιπλέον να μάθουν τις αιτίες για την δημιουργία απωλειών κατά τη μετασυλλεκτική περίοδο και να εμβαθύνουν στα μορφολογικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά των οπωροκηπευτικών και τις τις αλλαγές στο μεταβολισμό τους μετά τη συγκομιδή. Τέλος να γνωρίσουν τον έλεγχο της ποιότητας των οπωροκηπευτικών καθώς και τους τρόπους με τους οποίους η ποιότητα μπορεί να διατηρηθεί κατά την αποθήκευση.