Βρέθηκαν 266 μαθήματα
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
medicine science health professions subject

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ Ι

Μιχάλης Ζωγραφάκης - Προπτυχιακό - (A-)
Νοσηλευτικής, ΤΕΙ Κρήτης

-

medicine science health professions subject

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ

Νικόλαος Ρίκος - Προπτυχιακό - (A-)
Νοσηλευτικής, ΤΕΙ Κρήτης

-

other discipline image

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αγγελική Φωτάκη - Προπτυχιακό - (A-)
Διατροφής και Διαιτολογίας, ΤΕΙ Κρήτης

Το αντικείμενο της ψυχολογίας. Μέθοδοι ψυχολογίας. Δεοντολογία της ψυχολογίας. Τομείς της ψυχολογίας. Βασικές προσεγγίσεις της ψυχολογίας. Αίσθηση. Αντίληψη. Προσοχή. Μάθηση. Μνήμη. Αναπαράσταση. Σκέψη. Γλώσσα. Συναισθήματα. Κίνητρα. Θεωρίες της προσωπικότητας. Στάσεις. Στερεότυπα. Προκαταλήψεις. Αρχές και εφαρμογές συμπεριφορικής ψυχολογίας. Διατροφή και ψυχική υγεία. Παρεκκλίσεις διατροφικής συμπεριφοράς. Νευρογενής ανορεξία και βουλιμία. Ψυχολογική στήριξη και θεραπευτική προσέγγιση της παχυσαρκίας. Ψυχολογική προσέγγιση στις διατροφικές διαταραχές στην παιδική και εφηβική ηλικία.

other discipline image

Στατιστική Ι

Ελένη Γιαννακοπούλου - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοικονομικής, ΤΕΙ Κρήτης

Σκοπός του Μαθήματος 1. Η κατανόηση των βασικών εννοιών και η χρήση των σύγχρονων εργαλείων της στατιστικής, με ιδιαίτερη έμφαση σε προβλήματα διοίκησης και οικονομίας 2. Να αποτελέσει το μάθημα την απαραίτητη υποδομή πάνω στην οποία θα βασισθεί η διδασκαλία και άλλων μαθημάτων του προγράμματος σπουδών.

other discipline image

Μηχανική Όραση

Αλέξανδρος Μακρής - Μεταπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε., ΤΕΙ Κρήτης

Το μάθημα αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στην μηχανική όραση. Στα πλαίσια αυτού του μαθήματος θα διδαχθούν επιλεγμένα θέματα μηχανικής όρασης που συμπεριλαμβάνουν την μοντελοποίηση των οπτικών αισθητήρων, προβολική γεωμετρία, χαρακτηριστικά εικόνων όπως το χρώμα και η υφή, καθώς και τεχνικές για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων όπως η αναγνώριση και η παρακολούθηση αντικειμένων και η τρισδιάστατη ανακατασκευή του χώρου από εικόνες.

natural sciences subject

Τεχνολογία Laser (EL150)

Κωνσταντίνος Πετρίδης - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε., ΤΕΙ Κρήτης

Το μάθημα «Τεχνολογία του Laser» επιχειρεί να δώσει μια πρώτη γεύση, του κόσμου του laser από την γέννηση του κάπου στις αρχές του 1960 μέχρι και σήμερα που η νέα γενιά lasersέδωσε μια εντελώς καινούργια τεχνογνωσία στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

natural sciences subject

ΤΛ1001-Ηλεκτρονικά Στοιχεία (EL115)

Ελευθέριος Καπετανάκης - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε., ΤΕΙ Κρήτης

Eισαγωγή στο γνωστικό αντικείμενο των μικροηλεκτρονικών διατάξεων και κυκλωμάτων. Φυσική ημιαγωγού : Περιγραφή της συμπεριφοράς των ηλεκτρονίων στον ημιαγωγό (κυρίως, Si και GaAs) με τη βοήθεια της κβαντικής μηχανικής και των εξισώσεων του Maxwell. Διατάξεις ημιαγωγού : Περιγραφή της φυσικής και των χαρακτηριστικών βασικών διατάξεων (επαφή p-n, BJT, MOSFET). Βασικά κυκλώματα διατάξεων ημιαγωγού : Περιγραφή και λειτουργία βασικών κυκλωμάτων διόδων και τρανζίστορ

natural sciences subject

Ηλεκτρονική Ι (ΘΕΩΡΙΑ) (EL219)

Ιωάννης Χατζάκης - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε., ΤΕΙ Κρήτης

Η πρώτη επαφή με τις εφαρμογές των ημιαγωγών. Οι σπουδαστές θα πρέπει να αποκτήσουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τα βασικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα (διόδους, τρανζίστορ επαφής, FET, MOSFET) σε ένα κύκλωμα καθώς και τη συνδεσμολογία τους. Λειτουργία των εξαρτημάτων στις χαμηλές συχνότητες.

other discipline image

Τεχνικές Μελέτες και Νομοθεσία (EL234)

Νικήτας -Άρης Παπαδάκης - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε., ΤΕΙ Κρήτης

Αντικείμενο του μαθήματος αποτελεί η εισαγωγή των φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρονικής σε διαδικασίες, έννοιες και το θεσμικό πλαίσιο που θα συναντήσουν στην μελλοντική τους επαγγελματική πορεία, και όπου θα κληθούν να αξιοποιήσουν τις επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους. Ειδικότερα, οι ενότητες του μαθήματος έχουν ως κάτωθι: Διαδικασίες έκδοσης νόμων, διαταγμάτων και αποφάσεων του κράτους. Αποτελεσματικός τρόπος αναζήτησης νομοθεσίας. Μελέτες (Αναγκαιότητα και περιεχόμενο τεχνικών μελετών, θεσμικό πλαίσιο μελετών, ιδιωτικές μελέτες, κατηγορίες μελετών με έμφαση στις ηλεκτρομηχανολογικές-ηλεκτρονικές μελέτες και στις μελέτες δικτύων Η/Υ και πληροφορικής. Μητρώα τεχνικών επαγγελμάτων για μελέτη και κατασκευή έργων δημοσίου (ΜΕΚ ΜΕΕΠ). Διαδικασία συμβάσεων για σύναψη μελετών με το Δημόσιο Διαδικασίες ανάθεσης και κατασκευής Δημοσίων έργων. Συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα Ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ηλεκτρονικής. Τεχνικές προδιαγραφές εσωτερικών δικτύων ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων

natural sciences subject

Εφαρμογές των Lasers (EL172)

Κωνσταντίνος Πετρίδης - Προπτυχιακό - (A-)
Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε., ΤΕΙ Κρήτης

Οι εφαρμογές που θα καλυφθούν, μέσω μιας εβδομαδιαίας διάλεξης διάρκειας 2 ωρών στο Αμφιθέατρο, ειναι οι παρακάτω: Συστήματα Laser. Τα Laser στην πυρηνική σύντηξη. Εφαρμογές των Laser στην Φυσική και την Χημεία. Εφαρμογές των Laser στην Βιολογία. Εφαρμογές των Laser στην Ιατρική. Στρατιωτικές εφαρμογές των Laser. Περιβάλλον και Laser. Τα laser στη τρισδιάστατη απεικόνιση και η Ολογραφία. Συντήρηση έργων τέχνης με laser. Τα laser στις επίγειες τηλεπικοινωνίες. Τα laser στο διάστημα και στις διαστημικές τηλεπικοινωνίες. Βιομηχανικές Εφαρμογές των Laser. Τηλεμετρία με Laser. Τα laser στην διασκέδαση.